WEB
STRANICE

Web stranice koje radimo su brze, lijepe i funkcionalne. Posjetitelji Vašeg weba žele intuitivno navigavati stranicom do sadržaja koji im je potreban, žele stranicu koja se brzo otvara i pritom je oku ugodna. Spoj funkcionalnosti i estetske dopadljivosti nije jednostavno ostvariti, ali to je ono gdje se istinska stručnost dizajniranja webova može pokazati. Svaki kutak vašeg weba mora imati svrhu.

GRAFIČKI DIZAJN U PROCESU IZRADE WEB STRANICA

Za uspješno poslovanje u online okruženju, kvalitetan web je osnova poslovanja. Kako biste imali i nešto više od lijepih web stranica, marketing na društvenim mrežama, a posebno Facebook marketing, danas je neizostavan dio komunikacijske strategije uspješnih poduzeća, pogotovo onih čiji su kupci fizičke osobe. Kao izvrstan alat za oglašavanje na internetu pokazao se i dokazao izuzetno efikasni Google AdWords.

Na usluzi smo i ukoliko Vam je potrebna izrada  kvalitetnih i funkcionalnih web trgovina kojima možete osigurati konkurentsku prednost snažnim pozicioniranjem u rastućoj  hrvatskoj digitalnoj ekonomiji.

Izgled Vaše web stranice, odabir boja, fontova i ilustracija koje koristite svakako utječe na uspjeh cjelokupnog projekta.
Kostur ili skica (WIREFRAME) je prvi korak u dizajniranju web stranice. On raspoređuje elemente, njihove međusobne odnose i poziciju na vašim budućim web stranicama, ali ne prikazuje odabrane boje, fontove, odnosno dizajn u konačnici. Navedeni elementi se pažljivo odabiru i dodaju tek u sljedećoj fazi izrade.

Kod izbora boja vrlo se lako možete „zaigrati“ pa ih je zato važno prilagoditi ozbiljnosti poduzeća, njihovih usluga ili vrsti proizvoda.  Nije ista stvar reklamirate li proizvode iz medicinske branše, visoku poslovnu školu ili turističku agenciju. U većini slučajeva osobno najdraže boje morate ostaviti po strani i izabrati najbolju opciju koja najviše priliči brendu, a idealno rješenje se često pronađe tek nakon nekoliko iteracija. Također, ono što izgleda dobro kao ideja, u realizaciji možda neće biti najbolje rješenje. Prilično je dobar savjet konzultacija s našim dizajnerima koji će Vam kvalitetnim smjernicama pomoći riješiti sve probleme.

Pojednostavljenje navigacije i reduciranje posjetiteljevih opcija na Vašoj web stranici, može Vam se učiniti kao loša odluka, ali zapravo kanaliziranje na manji, promišljeniji broj linkova, čija je jasna uloga i korisnost, upravo je ono što čini Vašu stranicu primamljivijom i lakšom za korištenje.

Kvalitetan savjet za dobar web dizajn obavezno uključuje primjerenu tipografiju. Ona je od ključne važnosti jer utječe na cjelokupan dojam web stranica i nimalo nije svejedno koji je font odabran za koji tekst. Povećajte font naslova i podnaslova te istaknutog teksta, razbijte duge odlomke na manje dijelove teksta kako bi bili čitljiviji. Veliki blokovi teksta neće pridobiti pažnju ni onih najzaineresiranijih posjetitelja jer će poželjeti otići ne druge, bolje opremljene stranice u potrazi za informacijama koje ih interesiraju.

„Ne vjeruj svojim očima. Njihove su mogućnosti ograničene. Gledaj s pomoću razumijevanja, istraži ono što već znaš i tada ćeš shvatiti kako se leti.“

Galeb Jonathan Livingston